NTC Tankcontainers verwelkomt 30 vmbo-meiden

Dit jaar organiseert het landelijk expertisebureau VHTO een technisch zomerkamp op Shell Pernis voor vmbo-meiden. De leerlingen maken tijdens het kamp op een speelse manier kennis met het petrochemische cluster en ontmoeten vrouwen die werken in de techniek.

NTC levert ook een bijdrage aan het zomerkamp. Op donderdag 12 juli hebben wij dertig vmbo-meiden een rondleiding gegeven op het NTC-depot en de wereld van tankcontainers laten ontdekken. Het was een middag met veel energie.

Naast alle bedrijfsbezoeken werken de meiden aan een ‘energy challenge’. Deze praktische opdracht heeft als centraal thema duurzaamheid. “Als je een miljoen euro kan winnen met een ontwerp om je school duurzamer te maken, wat zou je dan maken” was de opdracht.

vmbo leerlingen

Eric van Halewijn, directeur van NTC vult aan: “Het is enorm belangrijk dat jonge meiden in aanraking komen met techniek. Vaak is de Rotterdamse haven onbekend terrein voor leerlingen. Middels deze rondleiding willen wij hen op een praktische manier kennis laten maken met het petrochemisch cluster en de rol van NTC. Namens NTC Tankcontainers danken wij alle meiden voor hun bezoek en wensen wij hen veel succes met hun loopbaankeuze!”

Terug naar nieuwsoverzicht ›

Ed Michawitz
Business Manager

T: +31 (0) 10 4162172
M: +31 (0)6 2254 0785
E: ed@ntcbv.nl

Neem contact op ›

Deel dit nieuwsbericht